معبد آناهیتا کنگاور، تور همدان و کرمانشاه

معبد آناهیتا

۸ دقیقه خواندن
به معبد آناهیتا خوش آمدید که یکی از معابد برجسته اشکانیان است و به عنوان دومین ساختمان بزرگ سنگی ایران شناخته می شود. آناهیتا از تاریخ باستان ایران باقی مانده و در کنگاور واقع شده است و طبق تاریخ چندین مکان مقدس در این مجموعه وجود داشت تا به دین و به ویژه چهار عنصر زندگی احترام بگذارد. دین در سراسر امپراطوری باستان ایران توسط اسلام تغییر یافته است و این امر بر بسیاری از معابد و بناها تأثیر گذاشته است که شواهد کافی در مورد استفاده از هر ساختمان و جزئیات معماری وجود دارد.

با این حال ، باستان شناسان اسناد کافی را پیدا کردند که قدمت این بنا به امپراطوری هخامنشی برمی گردد که بعداً، اشکانیان شهر خود را بر روی ویرانه های شهر پارس بنا کردند. جالب توجه است که نام باستانی این شهرکانگیار بوده است و حتی در زمان امپراتوری ساسانی ارزش خود را از دست نداد ، خصوصاً توسط یکی از پادشاهان معروف این سلسله به نام خسرو پرویز.

امروزه این مجموعه در بالای تپه هایی با ۳۲ متر ارتفاع در مرکز کنگاور واقع شده است که کاملاً شبیه تخت جمشید بوده که توسط داریوش اول شاخته شده است ، زیرا ورودی آن در جناح جنوبی با دو پلکان متفاوت به سمت ساختمان اصلی هدایت می شود. این مجموعه وسیع است و باور اینکه این فقط یک معبد است به دلیل داشتن چندین بنای یادبود در هر گوشه ، بسیار دشوار است ، برخی از این بناها مربوط به دوران باستان است و برخی از آنها از دوره های اولیه اسلامی بر روی ویرانه های شهر باستان باقی مانده است.

در ایران باستان، به ویژه در سلسله ساسانی، بسیاری از مردم بر این عقیده بودند که برای هر عامل طبیعی، چندین خدا و الهه وجود دارد مانند آناهیتا به عنوان الهه آب. اگرچه این مجموعه در طول تاریخ توسط عوامل انسانی یا طبیعی در معرض حملات و خسارات مختلفی قرار گرفته است، اما هنوز هم یکی از شناخته شده ترین مکان ها برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی است.

معماری:
همانطور که در بالا ذکر شد، کل مجموعه در بالای تپه ای به ارتفاع ۳۲ متر قرار دارد که دارای یک طرح مربع است و طول هر طرف نسبت به ارتفاع ستون ها حدود ۲۰۹ متر و ارتفاع ۱۸ متر است. به خوبی ذکر شده است که تمام این مجموعه توسط قطعات سنگی ساخته شده است که همگی از معادن محلی و همچنین رودخانه های کنار شهر به این نقطه منتقل شده اند.

در هر طرف ساختمان اصلی کانال های آبی وجود دارد که آب را به سمت مرکز سالن اصلی هدایت می کرد و ظاهراً همه در یک زمان مشخص از سال در یک استخر کوچک برای برنامه های مذهبی تأمین می شد. در جناح جنوبی این مجموعه، مکانی وجود دارد که به عقده باستان شناسان این ورودی اصلی به کل مجموعه بوده است که طول پله ها حدود ۱۵۴ متر می باشد. در امتداد پله ها ستون های مختلفی به ارتفاع ۳.۵ متر وجود دارد که هیچ یک از آنها دارای تزئینات یا الگوهای خاصی نیستند که نشان دهنده سبک باستانی معماری ایران باشد که در پاسارگاد و همچنین تخت جمشید یا حتی شوش استفاده شده است.

پلکان جنوبی معبد آناهیتا کنگاور

چندین داستان در مورد این مجموعه وجود دارد که توسط محققان، مورخان و همچنین مسافران بوجود آمده است که همه آنها در چند نقطه نظر کمی شبیه به هم بودند مانند ایران و غرب با گرفتن مسیر ابریشم با یکدیگر تجارت می کردند و هر دو طرف می توانستند از سبک های مختلف معماری استفاده کنند .

متأسفانه جدا از همه اهمیت و زیبایی های آن، این مجموعه به عنوان یک مجموعه ناشناخته برای گردشگران ایرانی و خارجی مانده است و کمتر در سبد سفر مسافران قرار می گیرد..

به عنوان مشاورین سفر، ما پشنهاد می کنیم با تورهای یک روزه برای بازدید از این بنای باشکوه باستانی همراه باشید و یا اینکه یک روز از سفر خود به کرمانشاه را به بازدید از این بنا اختصاص دهید.

سبد خرید